Навигация

Екскурзия

Параметри на търсенето
Възрастни: Деца:

Екскурзия Кападокия с Ескишехир, Коня и Бурса

дата на отпътуване: при минимум участници 40
Ден 1
тръгване от София - ГКПП Кап. Андреево - Анкара 1000 км

Отпътуване от София за Турция в 16:00 ч. Преминаване на ГКПП Капитан Андреево/ Капъкуле. Нощен преход.

Ден 2
престой в Анкара

Около обяд пристигане в Анкара. Настаняване в хотел. Свободно време за кратка почивка. За желаещите - туристическа програма в Анкара. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
пътуване до Кападокия 340 км

Закуска. Отпътуване за Кападокия с посещение на второто по големина езеро в страната "Туз гьол" или Соленото езеро. Със своите 37% соленост езерото заема първа позиция в света по съдържание на сол, освен това е и едно от най-плитките езера със средна дълбочина от 60 см. Време за разходка и фото пауза. Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. По желание програма „Нощна Кападокия“, уникална възможност да се потопите в нощния живот и осветения приказен пейзаж. Нощувка.

Ден 4
престой в Кападокия

Денят в Кападокия започва още преди зазоряване. Рано сутринта в 05:00 ч, възможности за: полет с балон - едно невероятно преживяване, заради което туристи от цял свят посещават именно Кападокия. Ще имате възможност да се насладите на играта на сенките по долините и причудливите скални форми или организирано посещение на изгрева с летящите в небето балони, както и подготовката за полета. След ранните утринни емоции връщане в хотела и закуска. По желание целодневна туристическа програма в областта Кападокия, включваща най-интересните обекти и природни феномени – посещение на подземния град Каймаклъ, един от най- големите в района; крепостта " Юч Хисар" една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса, разположена на най- високия връх в региона и предлагаща великолепна гледка над голяма част от областта; долините с невероятните скални образования - Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците, Долината на Камилата и други, десетките панорамни площадки, музейя на открито „Зелве“ в долината Дервент и още вълнуващи места. Необикновената форма на част от каменните образувания прави долините странни и изключително интересни и припомня за легендата, която разказва, че някога тези земи били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание. Посещение на ателие за керамика с възможност за покупки. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. За всички които желаят деня им да завърши така вълшебно както и започна, предлагаме възможност за посещение на мистичната церемония на въртящите се дервиши, танца Сема. Нощувка.

Ден 5
пътуване до Коня - Ескишехир 600 км

Рано сутринта след закуска, освобождаване на хотела и отпътуване за Кония. Пристигане в един от най-старите градове в света, разположен в централната част на Мала Азия. Посещение на мавзолея на Мевляна Джеляледдин Руми, основателя на Ордена на танцуващите Дервиши – Мевляна, един от най-посещаваните музей в Турция, джамията на Алаедин и Селджукския дворец. Отпътуване за Ескишехир - наричан още Турската Венеция заради плаващите гондоли по водните канали и мостовете на река Порсук. Около реката са изградени прекрасни паркове с езерца и многобройни забавления. Вечер мостовете над реката се превръщат в цветна феерия. Старата част на града впечатлява и с автентична атмосфера и интересна архитектура, добре съхранени пъстроцветни стари къщи, множество сувенирни магазинчета, предлагащи накити от морска пяна и кафенета, предлагащи ароматно кафе, сладки изкушения и най – вкусното реване в Турция. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
пътуване до Бурса - Чанаккале 160 км

Закуска. Разходка из прекрасния парк Сазова, най-популярната забележителност в града. Разположен на площ от 400 декара около красиво изкуствено езеро, той предлага много атракции - впечатляващият приказен замък символ на парка, напомнящ за Дисниленд; азиатският Миниатюрк с 32 макета; най-новият зоопарк „Ескишехир“ с Тропически изследователски център и Японска градина, пиратски кораб, миниатюрна железница обикаляща целия парк, кафенета и ресторанти. Следва отпътуване за Бурса – четвъртият по големина град в Турция и първа столица на Османската империя. Днес градът, който се намира в подножието на връх Улудаъ е зеленото сърце на страната, прекрасна смесица от древна архитектура и модерно строителство. Разглеждане на забележителностите на града – известната Улу Джами с двадесет блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната част, Зелената джамия, отвън украсена с бял мрамор, а вътре с плочки в зелени и сини нюанси, крепостните стени и гробницата на първите османски владетели – Осман и Орхан Бей. В миналото легендарният Път на коприната от далечен Китай е стигал чак до Бурса и ценните копринени пашкули са се излагали в Коза Хан. Добиваната коприна постепенно превърнала града в център на текстилната индустрия. Коза Хан е издигнат през 1491 г. и голяма част от сградата е запазена без промени като всичките някогашни 95 стаи са превърнати в магазини. Това е точното място, ако искате да си купите красиви копринени шалове – истинско произведение на изкуството, да се попазарите с местните търговци или да изпиете чаша чай в носталгична атмосфера. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 7
пристигане в София 830 км

Закуска. Отпътуване за България през Чанаккале, един от най-европейски изглеждащите градове в Турция, разположен на брега на протока Дарданели в Азиатската част на страната. Посещение на една от най-популярните забележителности - Троянският кон от филмовата екранизация с Брад Пит "Троя”. Време за разходка по крайбрежната алея и обяд. От Азия ще преминем в Европа по новия най – дълг висящ мост в света "1915 Чанаккале" открит на 18 Март тази година. Последната ни спирка на турска територия е в Одрин, с време за шопинг. Пристигане в София след полунощ.

ЦЕНИТЕ СА ЗА СТАЯ / ПОМЕЩЕНИЕ - изберете как желаете да настаните 2 възрастни за всеки от дните или променете желания от Вас брой за настаняване по горе в " ПАРАМЕТРИ НА ТЪРСЕНЕТО ".

Ден 2 - Ден 6
Информация за хотела
НАСТАНЯВАНЕ**** (5 нощувки) 1270.00 лв
Цена за двама възрастни в двойна стая
  Двойна стая 4 закуски и 3 вечери 1270.00 лв
Ден 7

изберете допълнителни опции:

Туристическа програма в Анкара
Програма „Нощна Кападокия“
Организирано посещение на изгрева с летящите в небето балони, както и подготовката за полет с балон
Полет с балон
Целодневна туристическа програма в областта Кападокия
Посещение на ритуала на дервишите и танца Сема

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е НА СТАЯ ЗА СЪОТЕТНО ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС БРОЙ ПЪТУВАЩИ И ВКЛЮЧВА: - Транспорт с комфортен туристически автобус предвиден за дълги пътувания; - 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара, хотел 4*; - 2 нощувки със закуски и вечери в Кападокия, хотел 4*; - 1 нощувка със закуска и вечеря в Ескишехир, хотел 3/4*; - 1 нощувка със закуска в Бурса, хотел 3/4*; - Посещение на езерото "Туз гьол" – соленото езеро; - Посещение на Кония, Ескишехир, Бурса, Чанаккале и Одрин; - Водач/екскурзовод по време на пътуването; ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА: - Медицинска застраховка за периода на пътуването; - Лични разходи; - Екскурзии и мероприятия предлагани на място; - Входни такси за музеи и туристически обекти; - Горивна такса;

Ники-ЕМ Туроператор има застраховка по силата на член 42 от ЗТ в ЗАД Евроинс АД, застрахователна полица № 03700100002062 с адрес гр. София, бул. Христофор Колумб № 43. Удостоверение за Туроператор № 00801.

 

Заетост таблица


За всеки ден трябва да имате настанени 2 възрастни 0лв N/A
Цената не може да се изчисли поради някоя от следните причини:
- избрали сте период, в който хотела не работи
- избрали сте неподходяща комбинация от възрасти или стаята не позволява такъв вид настаняване
- запълнен капацитет на хотел/места за почивка

променете данните в търсачката, и опитайте отново

ВходРегистрирай се


Интересно

ВАЖНО:

Офисът на агенцията от 13.03.2020 работи само на дистанционен принцип!

За всички запитвания от ваша страна, ще може да се обръщате към нас само по имейл: office@nickym.com

 

-Айвалък, Чешме, Кушадасъ, Дидим, Бодрум, Мармарис и Фетие - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за Лято 2024г. СТАРТИРАХА!

-АНТАЛИЯ - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за Лято 2024г. СТАРТИРАХА!

-Албания Дурас РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за ЛЯТО 2024г. СТАРТИРАХА!

 

РЕЗЕРВИРАЙ ОН-ЛАЙН. 

 ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ СТРАХОТНИТЕ НАМАЛЕНИЯ  

 

...а също така попитайте и за новите ни предложения за ЕСЕН 2024... резервирайте!!!

Започнаха записванията по програми ПРОЛЕТ и ЛЯТО 2024г. !!!- Вижте, Проверете, Сравнете цени и се ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ !!!

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ 2024: Турция, Черна Гора !!!

ВЗЕМЕТЕ СИ ПОЧИВКА - Почивки 2024, Турция, Гърция - о. Евия, Черна Гора и Албания - всяка седмица отпътуване от м.Май  

Регистрирай се

и стани "Клуб клиент" на Ники М и пътувай с отстъпка!

Оторизация до 24 часа. 

Цените за резервации са валидни не само онлайн!